Articole asemănătoare

Portretul moldoveanului din 2016, desenat din statistici

Moldovenii fac cumpărături online. Sau nu?

Magenta a făcut matematica: cum și cât ulei vegetal consumă moldovenii anual

Cu ocazia aniversăriii a șaptea, echipa Magenta a decis să întreprindă o călătorie în orașul Odessa. A fost o experiență minunată, grație companiei bune și a timpului frumos. Dar însăși carisma orașului nu a fost mai puțin importantă. Dorim să ne împărțim emoțiile pozitive de care am beneficiat și vă recomandăm itinerarul care l-am urmat. Vă îndemnăm să vizitați Odessa într-o zi însorită, așa cum am făcut-o și noi, iar celelalte se vor întâmpla de la sine.

1. Punctul de pornire - hotelul Pasaj, strada Deribasovskaia. În curtea acoperită cu un acoperiș de sticlă nu te temi nici de ploaie, nici de zăpadă, iar într-o zi cu soare, senzațiile pozitive pur și simplu te copleșesc. Pereții hotelului reprezintă o capodoperă arhitecturală care îți rămâne în memorie.

 

2. Al doisprezecelea scaun - monument ridicat drept omagiu lui Ilf și Petrov și celei mai vestite opere a lor - "12 scaune". Pe străzile orașului îl poți întâlni și pe eroul principal - chiar Великий Комбинатор Ostap Bender. Dacă doriți, el poate să vă ofere și un autograf.


3. Micul dejun îl puteți lua la Kompot. Rămâne la discreția dvs. dacă veți ședea în interiorul localului sau pe veranda însorită. Dacă doriți, puteți să procurați unul sau mai multe borcane cu compot.

 

4. Teatrul Național Academic de Operă și Balet. Ar fi formidabil nu doar să treceți pe lângă el, dar chiar să mergeți la un spectacol, deoarece repertoriul, precum și trupa acestui teatru sunt cunoscute nu doar în Ucraina ci și peste hotarele ei. În cazul în care nu sunteți fanul acestor arte, vă sugerăm cel puțin să admirați aranjamentul arhitectural. Dacă ați obosit, puteți să vă continuați călătoria cu trăsura Cenușăresei...

 

5. Înconjurând clădirea teatrului și coborând spre mare, veți vedea un semn care o să vă indice direcția, în cazul în care v-ați rătăcit, spre mai multe capitale ale lumii.


6. Trecând bulevardul Primorskii, veți ajunge în piața ce are pe centru monumentul lui Ducke. Vă recomandăm să o luați la stânga și să vizitați și monumentul Ecaterinei în timpul domniei căreia a fost fondat orașul Odessa. În drum vă va saluta un clovn ce face baloane de săpun.

 

7. Mergând înapoi spre Ducke neapărat intrați pe stradela Voronțovskii. Aici veți avea oportunitatea să vedeți o casă neobișnuită. Pentru această, trebuie să mergeți pe partea dreaptă a străzii până veți observa un cerc desenat cu vopsea pe asfalt și atunci trebuie să vă opriți și să priviți spre partea opusă a străzii pentru a vedea o casă... ce are un singur perete.


8. Un farmec deosebit al orașului îl reprezintă curțile semiînchise, în care poți arunca o privire mergând pe drum.

 

9. Imediat ce ajungeți la Ducke și coborâți scară Potemkinskaia, vă recomandăm să intrați în port.


10. Ieșind din port (dacă mai aveți puteri :), vă sugerăm, totuși, să faceți un efort și să mergeți pe jos spre plajă Lanzheron, unde veți putea admira valurile mării neliniștite... Aici veți "extrage" din adâncul creierului gânduri filozofice pentru care nu este timp în viața cotidiană.

 

11. Pe drum înapoi, nu uitați să intrați și într-un magazin de fructe uscate și nuci. Sortimentul acestor produse este foarte vast și nu doar vă va bucura ochiul, ci și vă va suplini necesarul de vitamine în perioada de primăvară.

 

12. Și mai veniți... Odessa e un oraș mare, farmecul lui nu va fi descoperit doar dintr-o singură vizită, ci numai va trezi un interes și mai mare și dorința de a îl mai vizita...