Articole asemănătoare

Portretul moldoveanului din 2016, desenat din statistici

Moldovenii fac cumpărături online. Sau nu?

Magenta a făcut matematica: cum și cât ulei vegetal consumă moldovenii anual

“Farmecul personal joacă un rol important în această perioadă. Daca nu este însoțit de discernământ, poate provoca dezastre, dar tot el poate să repare totul.” De câte ori te-ai prins ascultând horoscopul pentru că îți place sau pentru a face haz de ingeniozitatea autorilor? Magenta Consulting a realizat un sondaj și a constatat cine și de ce e atent la ceea ce-i spun astrele.

Romanticii

Persoanele care speră la o schimbare ce le-ar face fericite ascultă sau citesc horoscopul tot timpul. Iar banii nu au nici o importanță. Astfel, respondenții sondajului care sunt divorțati, văduvi sau în concubinaj, atât cei cu venituri mai mici de 1000 de lei, cât și cei ce dispun de peste 10.000 lei pe lună, sunt mai predispuși să fie atenți la ceea ce le prezic stelele. Diferența dintre femei și bărbați la acest capitol nu este semnificativă, fiind un pic mai mare în favoarea primelor. Mai superstițioși în privința zodiilor sunt cei din categoriile de vârste de 41-50 de ani, urmați de cei de 51-60 ani, dar și de 16-20 de ani, probabil pentru că-și doresc să afle cât noroc vor avea la școală, vor fi întrebați sau nu, sau dacă vor trece cu bine examenele.

Curioșii

Tinerii de până la 30 de ani, arată rezultatele sondajului Magenta, mai trag cu urechea la când se prezintă horoscopul.. Nu neapărat pentru că ar crede, dar niciodată nu știi de unde vine buna dispoziție. Femeile de această dată îi întrec pe bărbați cu 12%. O legătură între urmatul sfaturilor zodiacale și nivelul veniturilor încă nu s-a stabilit, dar lunar respondenții din această categorie dispun de 3000-5000 lei. Pur și simplu curioși sunt mai mult căsătoriții.

Scepticii

Dacă romantici și curioși sunt mai mult cei de la sat și localitățile urbane mici, orășenii de la Chișinău și Bălți resping horoscoapele într-o ardoare. Probabil știu ei ceva. Cum era și de așteptat bărbații care au participat la sondaj, în special cei de 26-40 ani, depășesc în acest sens femeile cu 14%. Jumătate din respondenții ce nu cred și nu ascultă sau citesc horoscoape sunt în concubinaj și au venituri de 5000-10.000 lei pe lună.

Dar voi din ce categorie faceți parte?

Citiți sau ascultați horoscoape?    

______________________________________________

Nota metodologică: datele statistice despre horoscop au fost colectate și analizate de către compania Magenta Consulting prin intermediul unui sondaj efectuat la telefon pe un eșantion de 1123 de persoane cu vârstă între 16-60 de ani din întreaga republică. Datele statistice despre horoscop au fost colectate în perioada 31 martie - 23 aprilie 2014.