Articole asemănătoare

Rockit Digital Summit 2016 – încă un pas înainte spre educarea digitală a businessului din Moldova

BIZAR! Moș Crăciun și-a găsit copiii la Magenta

Moldovenii anului 2015. Unde ne aflăm

Dumitru Slonovschi este un tânăr antreprenor din Moldova. În perioada când era student la Academia de Studii Economice din Chișinău a decis să plece în Suedia.

„Am plecat în Suedia. Am fost printre primii cinci tineri din Moldova care a ajuns în Suedia. În acea perioadă eram student în anul 3 la ASEM și am plecat pentru a studia un an peste hotare. A fost un an în care am reușit să acumulez o serie de experiențe”, a precizat tânărul.

„Ulterior am decis să studiez la Universitatea Lund. Iar după absolvire am făcut masterul la Universitatea Göteborg din Suedia. La scurt timp am fost angajat. Aveam un job bun și un salariu mare”, a adăugat Dumitru.

Chiar dacă avea avea un loc de muncă bine plătit în Suedia, tânărul a decis să revină în Moldova. „Am decis să revin pentru că știam că în Moldova e mult mai interesat și mai repede de lansat o afacere. Am venit și m-am angajat, pentru un an, la o instituție de stat. În această perioadă am acumulat o experiență imensă despre afacerile din Moldova”, a subliniat Slonovschi.

Ulterior, tânărul a lansat o afacere. Compania lui Dumitru oferă servicii de consultanță în marketing strategic, realizează cercetări de marketing și cercetări sociale. „Desigur că cercetările politice sunt cele care au cele mai multe comentarii. De cele mai deseori sunt negative. Dar problema nu este în moldoveni: Majoritatea oamenilor preferă să vorbească despre lucruri negative”, a specificat tânărul.

Dumitru îi sfătuiește pe tinerii moldoveni plecați peste hotare să se întoarcă acasă, dar să muncească, inițial, în cadrul unei companii locale.

 

SURSA: Unimedia.info