Testimonial


Lilia Fusa

Compania: Colgate-Palmolive Company

Postul actual: Assistant Brand Manager, Global Marketing Development Program

 

Experiența pe care am trăit-o la Magenta m-a ajutat să-mi descopăr pasiunea pentru marketing. Cu toate că nu am petrecut foarte mult timp aici, înainte de a pleca la studii, proiectele în care am fost implicată au fost foarte diverse și interesante. La Magenta am învățat cum funcționează diferite industrii, dar şi modul în care sunt percepute diverse categorii de produse de către consumatorii din Moldova. Cu toate acestea, Magenta este mult mai mult decât un loc de muncă. Echipa aceasta de oameni de treaba, deștepți și bine dispuși, te fac să vrei sa mergi la oficiu în fiecare dimineață și te inspiră să crești, să înveți și să aduci contribuții importante în lucrul pe care-l faci. De aceea, de fiecare dată când vin în vizită la Magenta, simt că mă întorc acasă.

 

 


Arcadie Albul

Compania: European Central Bank, Frankfurt am Main

Postul actual: Reporting Specialist, Financial Reporting and Policy Division

Timpul petrecut la Magenta a fost unul cu totul deosebit.  A fost primul meu angajator full-time. Am avut norocul să fiu unul din primii doi angajați Magenta Consulting. Ca oricare start-up, am întimpinat multe încercări pe parcurs - compania, în general, și eu, în particular. Însă, învățând din aceste greutăți, ambii am crescut. La Magenta am învățat să gândesc logic, organizat, dar, în același timp, creativ. Am însușit niște chestii fundamentale pentru o carieră - să înțeleg care sunt cerințele clientului, cerințele managerului, ce înseamnă cuvântul "deadline" și cât de "sfânt" și de important este să îți exprimi clar gândurile. Sunt niște principii simple, dar acei care nu le posedă, nu vor ajunge departe sau vor fi o continuă povara pentru cei cu care interacționează. Un subiect aparte la capitolul experiența acumulată reprezintă rapoartele elaborate de Magenta. Țin minte stilul lor unic, simplu de citit, formatarea ușor de perceput. Am înțeles că rapoartele trebuie să fie greu de scris, dar ușor de citit, și nu invers. Cred că și acum asociez aceste rapoarte cu produsele Apple - simple, dar extrem de robuste și funcționale. După Magenta am urmat o carieră în domeniul financiar, lucrând la PricewaterhouseCoopers. Acum lucrez la European Central Bank în Frankfurt. Vreau să menționez faptul că, deși Magenta este o companie locală, cultura mediului de lucru este absolut comparabilă cu cea din companiile mari internaționale. Colegii pe care i-am avut la Magenta au fost absolut extraordinari. De la fiecare am avut câte ceva de învățat. Puține companii din Moldova reușesc să creeze această atmosferă de respect reciproc în interiorul companiei. Echipa Magenta este una tânără, dinamică, creativă și sper să rămână tot așa!

 

 


Igor Garabajiv

Compania: Maestro-Nut

Postul actual: Manager Export

Magenta Consulting a fost primul meu angajator, unde mi-am cizelat capacitățile de lucru în echipa, de analiză profundă a datelor acumulate, precum și aptitudinea de a face față necesităților prezentate de clienți. Pentru a colecta cât mai multă informație necesară pentru luarea deciziei ce ține de marca comercială, slogan, ambalaj, recurgeam la focus grupuri și interviuri aprofundate. La Magenta am deprins cum trebuie să fie organizate profesional rapoartele de cercetare, în care informația necesită a fi prezentată suficient de explicit, încât decizia conducătorului să pară a fi evidentă. Astăzi, fiind în postul de Manager Export în cadrul companiei "Maestro-Nut", care este lider pe piața în exportul miezului de nucă, rapoartele de activitate constituie un lucru indispensabil în analiza eficienței comerciale, precum și planificarea strategică anuală. Responsabilitatea privind furnizarea informației precise, explicative dictează cerința ca raportul prezentat să comunice calea strategică pentru anul ce urmează.

Gândirea critică și atenția la indicatorii performanței unei piețe, acumulate la Magenta, mi-au permis să fiu membru al grupului de lucru pentru elaborarea Planului Strategic de Marketing a Exportului de Vinuri din Republica Moldova. Grupul este compus din reprezentanți ai companiilor locale vinicole, delegați ai organizațiilor de promovare a exportului din Republica Moldova și agenții de ramură.

În linii generale, sunt bucuros ca am contribuit la prosperarea companiei Magenta Consulting alături de profesioniști, care, la moment, ocupa funcții de rang înalt și de conducere. Ponderea experienței acumulate la Magenta Consulting este evidentă.