Articole asemănătoare

Portretul moldoveanului din 2016, desenat din statistici

Moldovenii fac cumpărături online. Sau nu?

Magenta a făcut matematica: cum și cât ulei vegetal consumă moldovenii anual

Prea mulți economiști și juriști. Se caută croitori, constructori și programatori IT.  Cer angajatorii, mai ales investitorii străini, pentru care 90% din forța de muncă este locală,  iar domeniul principal de activitate sunt serviciile. O confirmă Guvernul și mass-media la fiecare început de perioadă de admitere. Studiul Magenta Consulting desfășurat la Târgul de Cariere, din 4-5 octombrie, 2013, constată cam același lucru.

 

Candidații mai pesimiști decât angajatorii

Pe o scară de la 1 la 7 puncte, candidații la un post de muncă și-au exprimat speranța că au șansa să primească un loc de muncă în proporție de 3,6. Angajatorii au fost mai optimiști, estimând că-și vor găsi angajați la un nivel de 4,8 puncte.

Pe locul doi după nivelul de participare la Târgul de Cariere, au fost persoanele care dețin deja un loc de muncă, dar vor să îl schimbe, precum și angajații aflați în căutarea unui serviciu suplimentar. 

Oficial în Moldova, în trimestrul II al anului curent, 60.800 de locuitori apți de muncă nu dispuneau de un serviciu. Rata șomajului în rândul tinerilor de până la 29 de ani este de 8%.